Jujjjujjuj: Okosotthon Okt. 26-tól vásárolható

Jujjjujjuj: Okosotthon Okt. 26-tól vásárolható


2020.11.26-tól indul a 195 okoslakás értékesítése. 

2023.03.31.!!! Olvasható a Metrodom oldalán. Ekkorra írták ki az átadásokat.

Érdemes talán elmenni 1-2nyilt napra ezekbe az "okosotthonokba", mert mindenki talán másra gondol mitől is okos 1otthon. 

Dióhéjban pedig:

A Metrodom okosotthonainak egyik legjobb tulajdonsága, hogy igényeink szerint akár az alapprogram beállításait és értékeit testre szabhatjuk, akár teljesen új programokat adhatunk a rendszerhez. A következőkben csupán példákat hozunk fel, mi mindenre van lehetőség. Ha van mozgásérzékelő, azt használhatjuk egyfajta figyelmeztető- és riasztó rendszerként, ami figyelmeztetést küld a telefonunkra, amikor "Távollét" vagy "Vakáció" üzemmódban hagyjuk a lakást (valaki kinyitja az ajtót, ezzel automatikusan megváltoztatva az üzemmódot). Akár minden szobához rendelhetünk napszaktól vagy az aktuális programtól függően eltérő hőmérsékletet, például, hogy a hálószobában soha ne legyen melegebb 20 foknál, vagy hogy reggel 7-8 óra között a fürdőszobában kellemes 25 fok legyen, más napszakban azonban csak 21. Ugyanígy lehetőség van a gyerekszobában is állandó hőmérséklet tartására. Okosdugalj hozzáadásával megoldható, hogy a gyerekszobában este a lámpa lekapcsolásakor automatikusan kapcsoljon be az éjszakai fényt adó lámpa. Az összes média eszközünket (TV, DVD lejátszó, hangfalak, házimozi rendszer stb.) az okosotthon-rendszerbe integrálhatjuk, amivel összetettebb funkciókat is megvalósíthatunk, például elég a DVD lejátszót bekapcsolni, hogy a TV is bekapcsolódjon, kiválassza a DVD-t, mint jelforrást, lekapcsolja a nappali világítás, napközben lehúzza a redőnyt, így biztosítva a házimozi minden kényelmét.

A rendszer meglévő elemein kívül több ezer, a Metrodom okosotthoz rendszerével kompatibilis eszközzel bővíthetjük utólag a rendszert. Okosdugaljak, füstérzékelő, túlfolyás érzékelő, kamera, okos háztartási gépek (mosógép, légkondicionáló, kávéfőző stb.) – a listának szinte csak a fantázia szab határt. Ugyanakkor nem kell feltétlenül megfizetni a legújabb technológiának számító okoseszközök olykor igen borsos felárát, akár meglévő televíziónk vagy egy alap légkondicionáló vezérlése is megoldható egyetlen infra szenzor segítségével, ahogyan ez például a City Home-on lévő mintalakásunkban is működik. A későbbiekben az okosotthon egyes elemei egymástól függetlenül külön-külön is cserélhetőek ha modernizálni szeretnénk, új, többet tudó eszközökre vágyunk. A nyílt kommunikációs szabványnak köszönhetően a Metrodom okosotthon hosszú ideig nem fog elavulni.

Forrás: metrodom.hu honlapja

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »